اخبار ویژه کارگرنیوز/۶ آذر ماه ۱۴۰۰
November 28, 2021 by کارگر نیوز
⭕️کشف سویه جدید کرونا
کارشناسان سازمان جهانی بهداشت پس از برگزاری نشستی غیرعلنی در روز جمعه ٥ آذرماه برای بررسی اطلاعات دریافتی درباره سویۀ جدید کشف شدۀ ویروس کرونا در آفریقای جنوبی این ویروس جهش یافته را “اومیکرو” نامگذاری و در گروه ویروسهای «نگران کننده» طبقه بندی کردند.
این سازمان همچنین اعلام کرد که ممکن است «اومیکرون» سریعتر از سایر سویههای ویروس کرونا گسترش یابد. در بیانیه این سازمان آمده است: “شواهد اولیه حاکی از خطر بالای عفونت است و اینکه تغییرات زیانباری در اپیدمیولوژی کووید۱۹ روی داده است.” پس از انتشار اطلاعیه این سازمان، مقامات اتحادیه اروپا نیز جلسهای اضطراری تشکیل داده و تعلیق سفرها از مبدأ هفت کشور آفریقایی را به ۲۷ کشور عضو این اتحادیه توصیه کردند. گفتنی است انتشار این اخبار بار دیگر منجر به سقوط بازارهای سهام و قیمت نفت، همچنین ارزش دلار در روز جمعه شد.
شنبه ۶ آذرماه ۱۴۰۰
کارگرنیوز
Karegarnews
⭕️استمرار تظاهرات اعتراضی در تاجیکستان
اعتراضات به کشته شدن یک ساکن محلی در ولایت مختار کوهستان بدخشان تاجیکستان روز جمعه برای سومین متوالی ادامه داشت.
تصاویر منتشرشده در شبکههای اجتماعی از تجمع شمار زیادی از ساکنان منطقه در میدان مرکزی شهر “خاروغ” مرکز این ولایت حکایت دارد. این تجمع از بعد از ظهر روز چهارشنبه آغاز شد. معترضان خواستار بازداشت و مجازات عاملان قتل “گلبالدین ضیا بیکف”که در زمان بازداشت و به دست پلیس کشته بود، می باشند. گفتنی است در جریان این تظاهرات و وقوع درگیری بین معترضان و پلیس تاکنون دو تن کشته و ۶ نفر دیگر زخمی شدهاند.
⭕️ادامه اعتراضها در سودان علیه تسلط نظامیان
مردم سودان در خارطوم، پایتخت این کشور روز جمعه 5 آذرماه به خیابانها آمدند و علیه تسلط نظامیان بر این کشور و توافق اخیرشان با “عبدالله حمدوک” شعار دادند.
ژنرال عبدالفتاح برهان در ۲۵ اکتبر قدرت را در سودان به دست گرفت و عبدالله حمدوک، نخست وزیر را در بازداشت خانگی نگه داشت اما پس از محکومیت بینالمللی و اعتراضهای گسترده عقبنشینی کرد و در توافقی نخست وزیر را به سمت خود بازگرداند. با این وجود فعالان سیاسی معتقدند که این توافق تلاشی برای مشروعیت دادن به کودتا است. سازمان دهندگان تظاهرات روز جمعه، آن را «روز شهید» نامگذاری کردند تا به ۴۲ نفری که در سرکوب مرگبار تظاهرات ضد کودتا کشته شدند ادای احترام کنند. گفتنی است علاوه بر خارطوم در شهرهای دیگر سودان تظاهرات مشابهی برگزار شد.
⭕️تظاهرات هزاران نفر از شهروندان اردن
چندین هزار نفر از شهروندان اردنی روز جمعه ٥ آذرماه در اعتراض به امضای توافق سهجانبه «آب در ازای انرژی» این کشور با اسرائیل و امارات متحده عربی تظاهرات کردند.
معترضان خواستار لغو توافقنامه صلح با اسرائیل، موسوم به “پیمان ابراهیم” شدند و هرگونه عادیسازی روابط را «تسلیم تحقیرآمیز» در برابر اسرائیل دانستند. گزارشها از حضور سنگین نیروهای پلیس در مرکز امان، پایتخت اردن، حکایت دارد. اردن، اسرائیل و امارات روز دوشنبه اول آذر ماە با حضور جان کری، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور اقلیمی، این قرارداد محیط زیستی را امضا کردند. بر اساس این توافق، یک شرکت عظیم اماراتی قرار است در صحرای اردن دهکدهای مدرن با ظرفیت تولید ۶۰۰ مگاوات انرژی خورشیدی برای صادرات به اسرائیل بر پا کند و در مقابل، اسرائیل ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب شیرین و نمکزدایی شده را به اردن کمآب منتقل خواهد کرد.
⭕️تظاهرات زنان در اعتراض به خشونت در کشورهای مختلفتظاهرات زنان در اعتراض به خشونت در کشورهای مختلف
همزمان با ٢٥نوامبر روز جهانی محو خشونت علیه زنان، زنان در سراسر جهان با شرکت در راهپیمایی اعتراضی خواستار پایان خشونت جنسیتی شدند.
در ترکیه و مکزیک پلیس ضد شورش با گاز اشک آور و بمبهای دودزا به مقابله با معترضان رفت. در شهر استانبول ترکیه، این اعتراضات به درگیری با نیروهای امنیتی کشیده شد. برخی از معترضان خواستار استعفای دولت به دلیل خروج از کنوانسیون منع خشونت علیه زنان بودند، که اخیرا روی داده است. در مکزیکوسیتی، پلیس گروهی از زنان را که خواستار پایان زن کشی بودند، با بمب دودزا متوقف کرد. به گفته سازمان عفو بینالملل روزانه دست کم ده زن و دختر در مکزیک کشته میشوند. در اسپانیا، لندن، بارسلون و پاریس نیز تجمعات مشابهی برگزار گردید.
سحرگاه روز جمعه 5 آذرماه سه زندانی که پیشتر به اتهامات مرتبط با مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بودند در زندانهای کرمان و اصفهان به دارآویخته شدند.
حکم اعدام دو زندانی بلوچ که مدت سه سال است که به اتهام مواد مخدر در زندان بسر می برند سحرگاه روز جمعه 5 آذر، اجرا شد. همچنین در همین روز حکم اعدام یک زن در اصفهان به نام “مریم خاکپور” با اتهام مواد مخدر اجرا شد. مریم خاکپور ۴۱ ساله اهل کاشان بود و از ۵ سال پیش به اتهام مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. اعدام این زندانیان تا این لحظه توسط هیچکدام از رسانه های رسمی اعلام نشده است. گفتنی است از ابتدای سال جاری تاکنون دستکم ۲۲۰ نفر اعدام شده اند
⭕️بیانیه حمایت عمومی از کشاورزان اصفهان و مردم شهرکرد
بیست و چهار گروه کارگری و فعالین اجتماعی طی انتشار بیانیهای از مردم و کشاورزان اصفهان و مردم معترض شهرکرد در اعتراض به بیآبی حمایت کردند.
امضاءکنندگان این بیانیه خواستار “تحقق فوری مطالبات کشاورزان و مردم معترض در اصفهان و شهرکرد و خوزستان، جاری شدن فوری آب در زایندهرود و کارون و برگرداندن آب همه رودخانهها به بسترهای طبیعی خود و تأمین بودجههای کافی برای احیای دریاچهها و تالابهایی که بر اثر دستکاریهای نهادها و وزراتخانهها دچار خشکی و آلودگی شدهاند، قطع انتقال بیرویه و غیراستاندارد آب از حوزههای کارون و زایندهرود و دیگر رودخانهها به مناطقی که در راستای اهداف بیربط به زندگی مردم، از آب بهرهبرداری میگردد و پرداخت فوری خساراتی که بر اثر بیآبی به کشاورزان وارد گردیده است”، شدند.
⭕️پایان موفقیتآمیز اعتصاب کارگران مجتمع مس سونگون ورزقان
روز جمعه ٥ آذرماه با پذیرش خواستههای کارگران مجتمع مس سونگون ورزقان، آنها به اعتصاب خود پایان دادند.
این اعتصاب در اعتراض به اخراج ۶۰ تن از کارگران این مجتمع برگزار شده بود. کارگران اخراجی از فعالان کارگری مجتمع مس سونگون ورزقان بودند. بر اساس توافق کارگران با شورای تامین استان، ۴ تن از مدیران این شرکت حق ورود به معادن را ندارند. این افراد کسانی هستند که کارگران فعال را اخراج کرده بودند. کارگران خواستار منع تردد این افراد به معادن بودند.
⭕️گرامیداشت 25 نوامبر روز جهانی محو خشونت علیه زنان در سنندج
برپایه گزارش دریافتی جمعی از فعالان زن و اعضای گروه ژیوانو سنندج روز جمعە ۵ آذر بە مناسبت ۲۵ نوامبر، روز جهانی مبارزە با خشونت علیە زنان با برگزاری تجمعی در منطقه “گوێزە کوێر” آبیدر سنندج به خشونت علیه زنان اعتراض کردند.
شرکت کنندگان در این تجمع پلاکاردهایی با مضمون “نه به خشونت علیه زنان”، “ما خواهان جامعهای امن برای زنان هستیم”، “در برابر خشونت بیتفاوت نباشیم”، “همبستگی علیه نابرابری، فقر و خشونت”، “در دست داشتند.در این تجمع همچنین بیانیه گروه ژیوانو توسط یکی از اعضاء قرائت و دفترچههای آموزشی تهیه شده توسط این گروه به مناسبت روز جهانی منع خشونت علیه زنان در بین مردم توزیع شد.
⭕️چهارمین روز از اعتصاب کارگران ایرانخودرو تبریز
کارگران ایرانخودرو تبریز خواهان همسانسازی حقوقها با کارگران سایر کارخانجات ایرانخودرو و اجرای طرح طبقه بندی مشاغل هستند. این کارگران جمعه شب را نیز در محیط کارخانه تحصن کردند. هماکنون کارگران ۳ شیفت کاری این مجموعه در کارخانه حضور دارند، اما در اعتراض به وضعیت موجود از حضور در خط تولید، خودداری کرده اند. گفتنی است ۱۵ آبان کارگران ایرانخودرو تبریز، به علت تعویق در پرداخت ماهانه، دست به اعتراض صنفی زده بودند. در جریان این تجمع وعده داده شد که در مدت ۱۵ روز به خواستههای کارگران ترتیب اثر داده شود. به گفته کارگران تاکنون هیچ یک از وعده های داده شده محقق نشده است.
صبح روز جمعه ۵ آذر، ماموران امنیتی و انتظامی رژیم اقدام به سرکوب تظاهرات مردم اصفهان کردند. این اقدامات از نیمهشب پنجشنبه شروع شد و تا عصر جمعه ادامه داشت.
از زمان شروع حمله نیروهای رژیم علیه مردم اصفهان، تعدادی از معترضان مورد ضرب و شتم قرار گرفتند. در این حمله و هجومها، بسوی مردم گلولههای ساچمهای و گاز اشکآور شلیک کردند. تعدادی از مردم در این حملات زخمی و مجروح شدند.براساس کلیپهای منتشر شده در فضای مجازی، یک زن مورد اصابت گلوله قرار گرفته است. هجوم نیروهای یگان ویژه و لباس شخصیهای بسیج به مردم در بستر زاینده رود، چندین بار توسط مردم اصفهان عقب رانده شدند. پس از این درگیریها، تظاهرات به سطح شهر اصفهان کشیده شد. برخی از خیابانهای شهر که توسط بلوکهای سیمانی بسته شده بود توسط مردم باز شد. همچنثین یک نهاد حقوق بشری نیز میگوید بیش از ۱۲۰ نفر در جریان اعتراضات روز جمعه بازداشت شده اند.
⭕️خۆپێشاندانی هاووڵاتییان به بوونهی ٢٥ی نوامبر له قامیشلوو و شهنگال
له ماوهی دوو ڕۆژی ڕابردوودا به سهدان كهس له دانیشتووانی شارهكانی قامیشلووی سهر به ڕۆژئاوای كوردستان و شهنگال له باشووری كوردستان، به بوونهی هاتنی ٢٥ی نوامبر، ڕۆژی بهرهنگاربوونهوه لهگهڵ توندووتیژی دژ به ژنان، خۆپێشاندانیان كرد.
ژنان له شاری قامیشلوو به خۆپێشاندان له ناوهندی ئهو شاره جهختیان كردهوه لهسهر خهبات له بهرانبهر به توندووتیژی دژ به ژنان و ڕایانگهیاند: به پێی ئامارهكانی نهتهوه بهكگرتووهكان سووریه له بواری خراپی باروودۆخی ژنان و ڕێژهی توندووتیژی دژ به ژنان له ریزبهندی دووههمی وڵاتانی جیهاندایه. ههروهها لە “شەنگال” ژنانی ئێزدی بە پێشەنگایەتی تەڤگەری ئازادی ژنانی ئێزدی، ڕێپێوانێكیان ئەنجامدا و بە سەدان کەس بەشداریان تێدا کرد. لەو ڕێپێوانه بهشداربووان دروشمەکانی “ژن ژیان ئازادی“، “ژن ژیانە، ژیان مەکوژن” بەرزکردهوه و خوازیاری یهكگرتووی ژنان بۆ گهیشتن به مافهكانیان بوون.
⭕️دهستبهسهر كردنی ١٤ هاووڵاتی له باكووری كوردستان
ڕۆژی ههینی ٥ی مانگی سهرماوهز، ١٤ هاووڵاتی خهڵكی شارهكانی “دیاربهكر” و ڕهحا” له باكووری كوردستان، له لایهن هێزه ئهمنییهكانی توركیاوه دهستبهسهر كران.
به پێی ڕاپۆرتهكان، به دوای هێرشی بهربڵاوی هێزه ئهمنییهكانی توركیا بۆ سهر ماڵی هاووڵاتییان له باكووری كوردستان، لانیكهم ٨ كهس له شاری “دیاربهكر” و ٦ كهسی دیكهش له شاری “ڕهحا” به تۆمهتی هاوكاری لهگهڵ “پارتی كرێكارانی كوردستان” دهستبهسهر كراون. جێی ئاماژهیه كه لهماوهی ڕۆژانی ڕابردوودا خهڵكی توركیا به ڕێژهیهكی بهرچاو دژ به سیاسهته ئابوورییهكانی “ئهردۆغان“، دابهزینی بههای لیری توركی و چوونهسهرهوهی ئاستی ههڵاوسان و گرانی لهو وڵاته ڕژانه سهر شهقام و خۆپێشاندانیان كرد.
⭕️ڕاگوێزرانی هاووڵاتییهكی دهستبهسهر كراوی خهڵكی جوانڕۆ بۆ زیندانی نهغهده
ڕۆژی هەینی ٥ی مانگی سەرماوەز، “وەسیم ڕەحمانی” هاووڵاتی خەڵکی جوانڕۆ، دوای کۆتایی هاتنی قۆناغی لێپرسینەوە بۆ زیندانی ناوەندیی شاری نەغەدە ڕاگوێزرا.
به پێی ڕاپۆرتهكان، “وەسیم ڕەحمانی” ڕۆژی یەکشەممە ٣٠ی مانگی خەزەڵوەری ١٤٠٠ی ههتاوی لەلایەن ناوەندە ئەمنییەکانی شاری نەغەدە دەستبەسەر کرابوو. بە پێی زانیارییهكان، هێزه ئەمنییەکانی ڕژیم ئهو هاووڵاتییهیان بە تۆمهتی “هاوکاری کردن لەگەڵ یەکێک لە حیزبە نهیارهكانی ڕژیم” دهستبهسهر كردبوو.
⭕️رێزگرتن لە ٢٥ی نوامبر لە لایەن ئهنجۆمهنی “ژیوانۆ”ی شاری سنه
ژنانی ژیوانۆ رۆژی هەینی 5ی مانگی سەرماوەز، بە بۆنەی 25ی نوامبەر (رۆژی جیهانی بەرنگاربوونەوەی توندوتیژی دژ بە ژنان) لە “گوێزە کوێر“ی ئاویەری سنە بە لێدانی دەمامکی نارنجی بە نیشانەی ناڕەزایی دەربڕین بەرانبەر بە توندوتیژی دژ بە ژنان کۆبوونەوە.
ئەندامانی ژیوانۆ لەو کۆبوونەوەدا بە هەڵگرتنی پلاکارد و وتنهوهی دروشمهكانی “نا بۆ توندوتیژی دژ بە ژنان” ،“ئێمە خوازیاری کۆمەڵگایەکی ئهمن بۆ ژنانین” ، “توندوتیژی دژ بە ژنان باوترین جۆری پێشێل کردنی مافەکانی مرۆڤە” ، “لە بەرانبەر توندوتیژی بێ هەڵوێست نەبن” ، “یەکگرتوویی بۆ دژایەتی کردنی نایەکسانی“، ،توندوتیژی دژ بە ژنان نیشانهی کۆمەڵگایەکی نەخۆشە” بهشداری ئهو مهراسیمهیان كرد. ههروهها لەم کۆبوونەوەدا بهیاننامهی ئهو ئهنجۆمهنه لە سەر 25ی نوامبەر خوێندرایەوە و لە کۆتایی دا کۆمەڵێک نووسراوهی ئامووزشی کە لە لایەن ژیوانۆوە بە بۆنەی ڕۆژی بەرنگاربوونەوەی توندوتیژی دژ بە ژنان ئامادە کرابوو، بڵاو کرایەوە.
__________________________________
⭕️برینداربوونی پێنج كۆڵبهر له سنوورهكانی ورمێ و نهوسوود
له ماوهی ڕۆژانی ڕابردوودا، پێنج كۆڵبهر به ناوهكانی “پوریا وەیسی“، “فەریاد وەیسی“،“میلاد ئەحمەدی” و “ئیحسان” له سنوورهكانی نهوسوود و كۆڵبهرێكی دیكه به ناوی “نیهاد محهممهدپوور” خهڵكی گوندی “ژاڕهژا“ی سهر به ناوچهی “مەگهوهر“ی ورمێ، به تهقهی ڕاستهوخۆی هێزهكانی ڕژیم بریندار كراون.
بەپێیزانیارییهكان، “نیهاد محەمەدپوور” خێزاندار و باوکی منداڵێکه و لە دۆڵی “بنار” و بەبێ هیچ هۆکارێک تەقەی لێکراوە و بهسهختی بریندار بووه، ناوبراو به دوای برینداری له لایهن هێزهكانی كۆماری ئیسلامی دهستبهسهر و دواجار و پاش نهشتهرگهری له نهخۆشخانه، پارهی غهرامهی بهزاندنی سنوور و فیشهكهكهیان لێ وهرگرتووه. ههروهها ئهو چوار كۆلبهرهی له سنووری نهوسوود بریندار كراون دوو كهسیان به ناوی “فهریاد و پووریا” خهڵكی نهوسوود و كۆڵبهرێكیان به ناوهی “میلاد ئهحمهدی” خهڵكی سهلاسی باوهجانی و ئهوی تریشیان به ناوی “ئێحسان” خهڵكی شاری مهریوانه و ئێستا له نهخۆشخانه لهژێر چاودێری پزیشكی دان.
💢وحشت رژیم جمهوری اسلامی از نقش شبکه های اجتماعی در سازماندهی اعتراضات
📢 سخن روز / ٩ آذر ماه ۱۴۰٠
مشاهده سریع 👇
بینینی خێرا 👇
✍فصلنامه «امنیت ملی» وابسته به دانشگاه «دفاع ملی» به تازگی تحقیقی با عنوان «بررسی رابطه کاربری پیامهای فضای مجازی با اغتشاشات» منتشر و تلاش کرده است نقش شبکههای اجتماعی در شکلگیری اعتراضهای خیابانی در ایران را تشریح کند. در این تحقیق که در بخشی از آن بر شهر سنندج و استان کردستان متمرکز شده است مشخص شده است، آمده است که: « رابطه مستقیمی بین فضای مجازی و شکل گیری اعتراضات بخصوص در میان جوانان وجود دارد.» این تحقیق همچنین نشان داده است که شبکههای اجتماعی بیشترین نقش را در «افزایش مطالبات اجتماعی» جوانان دارند.
جراید رسمی وابسته سپاه پاسداران نیز مملو از مقالاتی است، که در قالب تحقیق و پژوهش به مدیران رژيم توصیه کرده به خاطر «آسیبهای فراوان» شبکههای اجتماعی، گام بزرگی برای محدودسازی آنها و تحت کنترل قرار دادن فعالیت کاربران ایرانی در این شبکهها بردارند. در همین رابطه فصلنامه «پژوهشهای حفاظتی و امنیتی» وابسته به سپاه در یکی از مقالات خود ادعا کرده که شبکههای اجتماعی در « ساماندهی شبكهای گروههای سیاسی مجازی مخالف رژیم و تشویق نافرمانی مدنی و ایجاد تنش سیاسی» در ایران نقشی مهم دارند.
این تحقیق چنین نتیجه گرفته است که با توجه به وضعیت فعلی فضای مجازی، شبكههای اجتماعی تهدیدات سیاسی و امنیتی قابل توجهی برای جمهوری اسلامی در پی دارد و با افزایش آسـیبپـذیری نظام، منجر به بروز چالشهایی برای امنیت ملی میشوند. نتایج چنین تحقیقاتی سران رژیم جمهوری اسلامی را بر آن داشته با هر قیمت ممکن که شده اینترنت و شبکههای اجتماعی را در ایران تحت کنترل خود درآورند.
حکومت اسلامی که دشمنی آشکار و عمیقی با گردش آزاد اخبار ، با ابراز و انتشار نظر بدون سانسور ، با پخش گزارشها و اخبار واقعی جامعه ، با برقراری ارتباط مردم با هم، با نشر و پخش موزیک، هنر، ادبیات، فیلم، با گسترش علم و دانش دارد ، فضای مجازی عرصه ای است که دستگاه سانسور حکومت، ارتش چاقوکشان و اسید پاشان حزب الهی قادر به کنترل آن نیستند.
امروزه به یمن پیشرفت تکنولوژی ارتباط جمعی، دهها ملیون از مردم ایران به آسانی به اینترنت و شبکه های اجتماعی دسترسی دارند و خبر جنایات رژیم را در کم ترین زمان ممکن به اقصی نقاط جهان می رسانند. دستگاه تفتیش عقاید حکومت با فیلتر و بلوک کردن سایتها، با دستگیری فعالین اجتماعی و سیاسی، با قطع و کند کردن اینترنت و با بالا بردن هزینه استفاده از اینترنت ، از چند سال پیش به جنگ شبکه های اجتماعی رفت و تحقیقات امروزشان نشان می دهد که در این عرصه عملا شکست خورده اند.
تبلیغات مقامات رژیم علیه اینترنت و تلاش برای اسلامی کردن و نیز کنترل و جاسوسی از کاربران هم تا حال بی نتیجه مانده است . بیش از ۱۳۰ هزار آخوند از نماز جمعه تا شرکت در صدا و سیمای رژیم علیه اینترنت تبلیغ کرده و کماکان کاربران اینترنتی نه تنها بیشتر می شوند ، بلکه شکاف بین آنها و حکومت اسلامی هم گسترده تر و هم عمیق تر شده است .
آنچه که کارشناسان رژیم از آن به عنوان خطر برای بقای جمهوری اسلامی یاد می کنند، واقعی است اما هشدار در این زمینه بی ثمر است و رژیم از خنثی کردن این خطر ناتوان است. جمهوری اسلامی در طول چهار دهه گذشته در مقابله با تمام پدیده های مدرن جهان امروز، سرش به سنگ خورده است. ویدئو، ماهواره، اینترنت و اکنون شبکه های اجتماعی، همگی نمایش ناتوانی جمهوری اسلامی در برابر تکامل و سیر روبه رشد جامعه بشری بودند. در جریان مبارزات و اعتراضات مردمی علیه حکومت اسلامی، شبکه های اجتماعی ابزاری اصلی برای سازماندهی، عمومی کردن خواستها ، بسیج و رهبری حرکات توده ای بودند. این پتانسیل بالای شبکه های اجتماعی از چشم دستگاههای نظامی و اطلاعاتی رژیم دور نمانده است. تصادفی نیست اگرشهر سنندج با پتانسیل بالائی که همواره برای اعتراض داشته است، به موضوع تحقیق سپاه پاسدارن در مورد نقش شبکه های اجتماعی در بسیج توده ای و گسترش مبارزه علیه رژیم تبدیل می شود. همین تحقیقات نشان می دهد که رژیم تا چه اندازه در اسلامی کردن فضای مجازی با شکست روبرو شده است.
در حالیکه جوامع پیشرفته سرمایه داری، بنا به نیاز اجتناب ناپذیر این عصر، بر روی اینترنت سریع برای همه شهروندان حتی در دورترین مناطق روستایی سرمایه گذاری می کنند ، حکومت مرتجع اسلامی ایران در پی کنترل روز افزون پلیسی بر روی کاربران، اسلامی و آخوندی کردن آن پای می فشارند و در تلاش هستند سیر رشد دانش و تکنولوژی را به عقب باز گردانند. این نظام خرافه و تحجر به جهان امروز ما بی ربط است و سرنگونی و نابودی هرچه زودتر آن در جهت سعادت و رفاه مردم و در جهت پیشرفت علم و دانش است.
#Karegarnews
@kargarnews1
وتاری ڕۆژ
⭕ترسی ڕژیمی كۆماری ئیسلامی له دهورونهخشی تۆڕه كۆمهڵایهتییهكان له ڕێكخستنی ناڕهزایهتییهكاندا
نوامبر 27, 202110
وەرزنامهی “ئهمنیهتی میللی”ی سهر به زانكۆی “دیفاعی میللی” به تازهیی لێكۆڵینهوهیهكی لهژێرناوی “ههڵسهنگاندنی پهیوهندی بهكارهێنهرانی فهزای مهجازی لهگهڵ بشێوییهكان” بڵاوكردووهتهوه و ههوڵی داوه ڕۆڵی تۆڕه كۆمهڵایهتییهكان له شكڵ گرتنی ناڕهزایهتییهكانی سهرشهقام له ئێران شیبكاتهوه. لهم لێكۆڵینهوهیهدا كه بهشێكی به شاری سنه و ئۆستانی كوردستان تهرخان كراوه، هاتووه: “پهیوهندییهكی ڕاستهوخۆ له نێوان فهزای مهجازی و شكڵ گرتنی ناڕهزایهتییهكان بهتایبهت له نێوان لاواندا بوونی ههیه”. ئهم لێكۆڵینهوهیه ههروهها نیشانی داوه كه تۆڕه كۆمهڵایهتییهكان زۆرترین ڕۆڵیان له “چوونهسهرهوهی ئاستی داخوازییه كۆمهڵایهتییهكان”ی لاواندا ههیه. بڵاوكراوه ڕهسمییهكانی سهربه سپای پاسدارانیش پڕن لهو بابهتانهی كه له ژێرناوی لێكۆڵینهوهدا ئامۆژگارییان به بهڕێوهبهران داوه كه بهخاتری “زیانی فراوان”ی تۆڕه كۆمهڵایهتییهكان، ههنگاوێكی گهوره بۆ سنوورداركردن و كۆنتڕۆڵ كردنی بهكارهێنهرانی ئێرانی لهناو ئهم تۆڕانهدا ههڵگرن. ههر لهم پێوهندهدا وهرزنامهی “لێكۆڵینهوهی حیفازهتی و ئهمنییهتی”ی سهربه سپا له یهكێك له بابهتهكانی خۆیدا ئیدیعای كردووه كه تۆڕه كۆمهڵایهتییهكان له “ڕێكخستنی گرووپه سیاسییه نهیارهكانی ڕژیم و هاندان بهرهو نافهرمانیی مهدهنی و پێكهێنانی ئاڵۆزیی سیاسی” له ئێران ڕۆڵێكی گرینگیان ههیه.
ئهم لێكۆڵینهوهیه له كۆتاییدا بهوه گهیشتووه كه بهسهرهنجدان به باروودۆخی ئێستای فهزای مهجازی، تۆڕه كۆمهڵایهتییهكان مهترسیی سیاسی و ئهمنییهتیی بهرچاو بۆ كۆماری ئیسلامی بهدوای خۆیاندا دێنن و به چوونهسهرهوهی ئاستی زیانههڵگربوونی نیزام، دهبنه هۆی سهرههڵدانی كێشهوگرفت بۆ ئهمنییهتی نهتهوهیی. ئاكامی ئهمجۆره لێكۆڵینهوانه، سهرانی ڕژیمی كۆماری ئیسلامیی وا لێكردووه تا به ههر قیمهتێك بێت ئینتێرنێت و تۆڕه كۆمهڵایهتییهكان له ئێران بخهنه ژێر كۆنتڕۆڵی خۆیانهوه. حکوومەتی ئیسلامی دوژمنایەتییەکی ئاشکرا و قووڵی لەگەڵ هەبوونی ئازادانەی هەواڵ، لەگەڵ دەربڕین و بڵاوکردنەوەی بێ سانسۆڕ، لەگەڵ بڵاوکردنەوەی ڕاپۆرت و هەواڵی واقعیی کۆمەڵ، لەگەڵ یەکگرتوویی و پەیوەندیی نێوان خەڵک، لەگەڵ مۆسیقا، هونەر، ئەدەبیات، فیلم، لەگەڵ زانست و زانیاری هەیە و فەزای مەجازی بوارێکە کە دەزگای سانسۆڕی حکوومەت، ئەرتهشی چەقۆکێشان و ئەسیدپاشانی حیزبوڵڵا ناتوانن کۆنتڕۆڵی بکەن.
ئەمڕۆ بەخاتری پێشکەوتنی تێکنۆلۆژیی ڕاگەیەنە گشتییەکان، دەیان ملیۆن کەس لە خەڵکی ئێران بە ئاسانی دەستیان بە تۆڕە کۆمەڵایەتییەکان ڕادەگات و جەنایاتی ڕژیم لە کەمترین زەماندا دەگەیەننە باقیی شوێنەکانی جیهان. دەزگای پشکنینی بیروباوەڕی ڕژیم بە فیلتێر و بلۆک کردنی سایتەکان، بە دەستبەسەرکردنی چالاکانی کۆمەڵایەتی و سیاسی، بە پچڕاندن و خاو کردنەوەی ئینتێرنێت و بە بردنەسەرەوەی هەزینەی بەکارهێنانی ئینتێرنێت، له چهندین ساڵ لهمهوبهرهوه دهستی داوهته شەڕ لەگەڵ تۆڕە کۆمەڵایەتییەکان بەڵام لێكۆڵینهوهكانی ئهمڕۆیان نیشانی دهدهن كه لهم بوارهشدا شكستیان خواردووه.
تەبلیغاتی کاربەدەستانی ڕژیم دژبە ئینتێرنێت و هەوڵ بۆ ئیسلامی کردن و یان لەڕاستیدا کۆنتڕۆڵ و سیخۆڕی کردن لە بەکارهێنەران، هەتا ئێستا بێ ئاکام ماوەتەوە. پتر لە ١٣٠ هەزار ئاخوند لە ڕێگەی نوێژی جومعەوە تا سەدا و سیمای ڕژیم دژبە ئینتێرنێت تەبلیغ دەکەن بەڵام نهتهنیا بەردەوام بەکارهێنەرانی ئینتێرنێت زیاتر دهبن بهڵكوو بۆشایی نێوان ئهوان و حكوومهتی ئیسلامیش بهرینتر و قووڵتر بووهتهوه.
ئهوهیكه كارناسانی ڕژیم لهژێرناوی مهترسی بۆ مانهوهی دهسهڵاتی كۆماری ئیسلامی باسی لێدهكهن، واقعییه بهڵام هۆشدار لهم بوارهدا بێ ئاكامه و ڕژیم ناتوانێ ئهم مهترسییه لهسهر خۆی لابهرێت. كۆماری ئیسلامی له ماوهی چوار دهیهی ڕابردوودا له بهرامبهر ههموو دیارده مۆدێرنهكانی جیهانی ئهمڕۆ، سهری وهبهرد كهوتووه. ویدیۆ، مههواره، ئینتێرنێت و ئێستاش تۆڕه كۆمهڵایهتییهكان، ههر ههموویان دهرخهری بێتوانایی كۆماری ئیسلامی له بهرامبهر پێگهیشتن و ڕهوتی ڕوو له گهشهی كۆمهڵگای مرۆڤن. له جهرهیانی خهبات و ناڕهزایهتیی جهماوهری دژبه حكوومهتی ئیسلامی، تۆڕه كۆمهڵایهتییهكان ئامرازی سهرهكیی ڕێكخستن، گشتگیركردنی خواستهكان، هێنانه مهیدان و ڕێبهریی حهرهكهته جهماوهرییهكان بوون. ئهم توانا مهزنهی تۆڕه كۆمهڵایهتییهكان له چاوی دهزگای نیزامی و ئیتلاعاتیی ڕژیم شاراوه نییه. لهخۆڕا نییه كه شاری سنه به توانای بهرینی ناڕهزایهتییهوه، دهبێته تهوهری لێكۆڵینهوهی سپای پاسداران سهبارهت به ڕۆڵی تۆڕه كۆمهڵایهتییهكان له هێنانه مهیدانی جهماوهر و پهرهپێدانی خهبات دژبه ڕژیم. ههر ئهم لێكۆڵینهوانه نیشانی دهدهن كه ڕژیم تا چه ئاستێك له ئیسلامی كردنی فهزای مهجازیدا بهرهوڕووی شكست بووهتهوه.
له حاڵێكدا كه كۆمهڵگا پێشكهوتووهكانی سهرمایهداری، بهپێی پێویستییهكانی ئهم سهردهمه، لهسهر دابین كردنی ئینتێرنێتی خێرا بۆ ههموو هاوڵاتییان تهنانهت له دوورترین ناوچه گوندنشینهكان سهرمایهگوزاری دهكهن، حكوومهتی كۆنهپهرستی ئیسلامیی ئێران لهسهر زیاتر كۆنتڕۆڵكردنی پۆلیسیی بهكارهێنهران، ئیسلامی و ئاخوندی كردنی ئهم بواره پێداگری دهكات و ههوڵ دهدات ڕهوتی گهشهی زانست و تێكنۆلۆژی بهرهو دواوه بگهڕێنێتهوه. بێگومان وهها نیزامێكی خورافی و كۆنهپهرست هیچ پهیوهندییهكی به جیهانی ئهمڕۆوه نییه و لهناوبردن و ڕووخاندنی ههرچی زووتری، له پێناو بهختهوهری و خۆشبژێویی خهڵك و پێشكهوتنی زانست دایه.
کارگر نیوز انعکاسدهنده اخبار کارگران و جنبش کارگری ایران و جهان است.
✉️ گزارشات، اخبار و تصاویرتان را به آدرسهای زیر بفرستید:
🔹کانال تلگرامی کارگرنیوز
🔹آدرس: وبلاگ کارگرنیوز :
🔹آدرس پیج فیسبوکی کارگرنیوز:
🔹آدرس کانال یوتیوب YouTube کارگرنیوز :
(Kargar News)