جمعی از زندانیان سیاسی محبوس در زندان اوین در پی افشای ویدئوهای دوربینهای نظارتی این زندان، طی بیانیه ای خواهان رسیدگی جدی و فوری نهادهای حقوق بشری به وضعیت زندانیان کشور شدند. آنها در بخشی از بیانیه مذکور با اشاره به اینکه شکنجههای دیگری نیز وجود دارد که در هیچ دوربینی ثبت و ضبط نمیشود، نوشتند؛ “شکنجههای روانی و ذهنی زندانیان در سلول انفرادی (شکنجه سفید) و اتاق بازجویی، پدر، مادر، همسر و فرزندانی که هر روز از ندیدن عزیزان خود و پیگیری پروندههای آنها در هزار توی بینظم ادارات خستهتر و فرسودهتر میشوند، عدم پاسخگویی مسئولان و برخوردهای تحقیرآمیز با زندانی و خانوادهاش از موارد قابل اشاره است”.
جمعی از زندانیان سیاسی محبوس در اندرزگاه ۸ زندان اوین در پی پخش تصاویری از دوربینهای نظارتی زندان اوین، طی بیانیه ای خواهان رسیدگی جدی و فوری نهادهای حقوق بشری به وضعیت زندانیان در ایران شدند.
“شکنجههایی که در هیچ دوربینی ثبت نمیشود
فیلمهای منتشر شده از برخورد غیر انسانی و تحقیرآمیز با زندانیان زندان اوین از چنان صراحتی برخوردار است که حتی سازمان زندانها نیز با تمام قدرت رسانهای و تبلیغاتی خود، نتوانسته واقعی بودن آنها را کتمان کند و تنها به یک عذرخواهی اکتفا کرده است.
آنچه در این فیلمها به شکل شکنجه، تحقیر و آزار و اذیت عریان و فیزیکی نمایش داده میشود فقط بخشی از واقعیت رؤیتپذیر شکنجهای است که بر زندانی و خانواده او در ایران تحمیل میشود. اما شکنجههای دیگری نیز وجود دارد که در هیچ دوربینی ثبت و ضبط نمیشود. شکنجههای روانی و ذهنی زندانی در سلول انفرادی (شکنجه سفید) و اتاق بازجویی، پدر، مادر، همسر و فرزندانی که هر روز از ندیدن عزیزان خود و پیگیری پروندههای آنها در هزار توی بینظم ادارات خستهتر و فرسودهتر میشوند و عدم پاسخگویی مسئولان و برخوردهای تحقیرآمیز با زندانی و خانوادهاش از موارد قابل اشاره است.
زندانی سیاسی از لحظه ورود نیروهای امنیتی به منزلش و تجاوز به حریم خصوصی خود و خانوادهاش در مراحل بعدی بازداشت و بازجویی و دادگاه ناعادلانه و فرمایشی و در نهایت زندان و محرومیت از حقوق اجتماعی، انواع فشارهای روانی را تحمل میکند. فشارهایی که همزمان خانواده او را هم تحت تأثیر قرار میدهد و گاه تا سالها آثار مخرب این فشارها، تهدیدها و شکنجهها جبران نمیشود و زندانیان عادی نیز که اکثرا قربانی مستقیم و غیر مستقیم ناکارآمدی سازمان سیاسی، اقتصادی و اجتماعی حاکم بر جامعه هستند رنج جسمی و روانی بیشتر و عریانتری تحمیل میشود.
طبق تمامی موازین حقوق بشری که میراث چند قرن مبارزه حقطلبانه مردم جهان علیه ستم و خودکامگی است هر زندانی جدا از نوع جرمی که مرتکب شده، حق دارد از یک زندگی شایسته و انسانی توأم با آرامش ذهنی و روانی و مصون از هر گونه شکنجه، تجاوز و تحقیر برخوردار شود.
انتشار فیلمهای بخشی از برخورد غیرانسانی، حاوی شکنجه و تحقیر با زندانیان زندان اوین، بار دیگر نشان داد برخورد با زندانیان در ایران آنچنان از حقوق بشر و حقوق زندانی به مثابه یک انسان بهدور است که نمیتوان صرفا با سخنرانی مسئولان ظاهر صلاح و اکتفا به عذرخواهیهای چندباره آن را جبران کرد.
ما زندانیان سیاسی زندان اوین توجه افکار عمومی را به این مسئله جلب کرده و خواهان رسیدگی جدی و فوری نهادهای حقوق بشری به وضعیت زندانیان در ایران هستیم.
سوم شهریورماه ۱۴۰۰”.
اسامی امضاءکنندگان این بیانیه:
حسین اسماعیلی، سیدافخم ابراهیمی، نادر افشاری، صادق امیدی، رامین پارسا، پیمان پورداد، آرش جوهری، بابک چترروز، مجید حسینینژاد، سیدمهدی حسینپور، معین حاجیزاده، علیاصغر حسنیراد، مصطفی خسرویبابادی، مهدی دارینی، سجاد شکری، خسرو صادقیبروجنی، صادق عباسی، کریم عزیزمحمدی، محمود علینقی، ابوالفضل غسالی، سیروس قرچه، غلامرضا صفری، حسین کیهانی، امیررضا محمدی، مهدی محمدی، امیرحسین میرخلیلی، حسن ناصری، حمید کاشانی
افشای بی سابقه تصاویر به دست آمده از دوربینهای نظارتی زندان اوین، واکنش مسئولان و افکار عمومی را در پی داشته است. در بخشی از این تصاویر ماموران زندان اقدام به ضرب و شتم و یا عریان کردن زندانیان کردهاند، همچنین تصاویری از اقدام به خودکشی و خودزنی زندانیان و برخورد غیرانسانی ماموران با یک زندانی در حالت ناهوشیار نیز منتشر شده است. یک گروه هکری با نام «عدالت علی» مسئولیت رخنه و انتشار این تصاویر را برعهده گرفته است. در واکنش به انتشار این ویدیوها، رئیس سازمان زندانها ضمن تایید صحت تصاویر، از “خدا، رهبر، ملت و زندانبانان!” عذرخواهی کرد. غلامحسین محسنی اژهای نیز دستور بررسی فوری رفتار ماموران با زندانیان را داده است. محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس نیز در واکنش به درخواست نمایندگان برای برخورد با منتشر کنندگان این تصاویر گفت کمیسیون اصل۹۰ با هماهنگی دادستانی کل موضوع مربوط به تصاویر زندان اوین را پیگیری میکند.
پنجشنبه ۴ شهریورماه ۱۴۰۰
کارگرنیوز
Karegarnews
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر